13-jarige overleden door stukje kaas

We gaan terug naar Londen, om precies te zijn naar 28 juni 2017, toen een klasgenoot van de 13-jarige Karanbir Cheema het een leuk idee vond om hem achterna te zitten en uiteindelijk een stukje kaas in het hemd van de tiener te stoppen. Een slecht idee bleek achteraf, want de Londense tiener was zwaar allergisch voor onder meer tarwe, gluten, eieren, noten én alle zuivelproducten.

Volgens zijn moeder was hij heel goed op de hoogte hoe hij met zijn allergieën om moest gaan: "Hij was zeer slim. En ik heb hem dat ook zelf geleerd. Het verlies van mijn zoon heeft mij kapotgemaakt. Wij willen antwoorden."

De jongen raakte door het stukje kaas tussen zijn kleding dan ook in een anafylactische shock. Kieran Oppatt, één van de eerste hulpverleners die ter plaatse was herinnerde zich dat de tiener naar adem snakte: "Het was snel duidelijk dat hij een extreme allergische reactie had. Zijn huid was ook helemaal rood"

Karanbir kreeg een hartstilstand en werd ter plekke gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij tien dagen later, zo meldt het Nieuwsblad. Afgelopen woensdag werd in de rechtbank duidelijk dat de allergische reactie hem het leven heeft gekost. Kort na het 'incident' werd een andere 13-jarige jongen gearresteerd op verdenking van poging tot moord, tot een aanklacht kwam het echter niet. Het onderzoek wordt voortgezet.