FOK! Wat een weer: stormwind op komst

Vanochtend trekt een zone met (buiige) regen oostwaarts over Nederland. Daarna klaart het op en komen vooral in de noordelijke helft van het land buien voor, later op de dag ook met onweer. In plaats van op te lopen daalt de temperatuur naar ongeveer 16°C. De wind is eerst zuid tot zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard. De wind draait vanochtend naar zuidwest tot west en neemt tijdelijk toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de kust naar hard tot stormachtig. Vanochtend komen in de noordwestelijke helft van het land zware windstoten voor, tot ongeveer 80 km/uur, in het Waddengebied tot ca. 95 km/uur. In de middag en avond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af. In de avond trekt een gebied met actievere buien, soms met onweer en hagel, oostwaarts over Nederland. Bij deze buien komen in het westen lokaal zware windstoten van ongeveer 90 km/uur voor.

In de nacht naar zaterdag zijn er vooral aan de kust nog enkele buien. De minimumtemperatuur varieert van 9°C in het noordoosten tot 13°C aan zee. De wind is west tot zuidwest en neemt af naar matig, aan de kust naar krachtig.

Zaterdag overdag hebben we te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken. Er is nog een enkele bui mogelijk. In de avond neemt de bewolking toe en gaat het in het westen en zuiden af en toe regenen. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt deze af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

qltel maakte een reisje met de trein en kwam langs Nijmegen Goffert (Foto: qltel)
qltel maakte een reisje met de trein en kwam langs Nijmegen Goffert (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!