Lobato verrast peloton in Coppa Sabatini

Juan José Lobato heeft de 66ste editie van de Coppa Sabatini gewonnen. De Spanjaard van Nippo-Vini Fantini verraste het peloton door in de laatste kilometer in de aanval te gaan en bleef het sprintende peloton voor. De Italiaan Sonny Colbrelli werd tweede, voor zijn landgenoot Gianni Moscon.

De renners moesten 201,8 kilometer afleggen in en rond Peccioli. AG2R La Mondiale liet zich in de finale goed van voren zien met aanvallen van Benoit Cosnefroy en Romain Bardet. Ondanks dat Bardet goede renners mee kreeg werd de kopgroep op tien kilometer van de streep bijgehaald.

Vincenzo Albanese was in het slot van de wedstrijd weggesprongen uit het peloton. De 21-jarige Italiaan kwam toen hij op kop reed ten val en kon een zege vergeten. Lobato, die dit jaar nog onder contract stond bij LottoNL-Jumbo, profiteerde en sprong weg uit het peloton. Hij hield stand tot aan de finishstreep en zo boekte hij zijn eerste seizoenszege. Tweevoudig winnaar Colbrelli eindigde als tweede, voor Moscon die de laatste twee Italiaanse wedstrijden op zijn naam schreef.