Ten Hag: "Dat laat zien dat wij een brede kern hebben"

Erik ten Hag is zeer te spreken over de 3-0 zege van Ajax op AEK Athene in de eerste groepswedstrijd van de Champions League.

"We hebben geweldig gespeeld, heel volwassen", vertelt Ten Hag in gesprek met Veronica. "We waren heel geduldig, maar speelden wel in een hoog tempo en kwamen goed tussen de linies. Tegen zo'n ploeg ga je niet heel veel kansen creëren, dus je moet scherp zijn op de juiste momenten en dan toeslaan."

De oefenmeester was zeer te spreken over zijn invallers. "Ik heb al vaker gezegd dat we meer dan elf basisspelers hebben. De spelers die erin zijn gekomen, hebben het stuk voor stuk geweldig gedaan en zich ingepast in het team. Zij gingen mee in het niveau en dat laat zien dat wij een brede kern hebben."

Ten Hag verkoos in zijn basisopstelling Carel Eiting boven Donny van de Beek. "We speelden tegen een ploeg die heel gesloten speelt. Dan heb je voetballend vermogen van achteruit nodig. Carel doet het al wekenlang geweldig, al het hele seizoen. Dus dan komt Carel erin."

Nicolas Tagliafico was met twee treffers de grote uitblinker bij Ajax, maar de trainer wil hem niet alle credits geven. "In de vorm van zijn leven? Dat zijn er wel meer. Ik zie vooral heel veel spelplezier bij mijn spelers. Zeker ook bij Nico, maar ook bij anderen. Ik denk dat we vandaag heel veel uitblinkers hadden."