Allegri over rode kaart Ronaldo: "VAR had kunnen helpen"

Juventus won met 0-2 van Valencia, maar na afloop ging de meeste aandacht uit naar de discutabele rode kaart van sterspeler Cristiano Ronaldo.

De Portugees werd woensdagavond na een half uur spelen van het veld gestuurd door scheidsrechter Felix Brych. Trainer Massimiliano Allegri was het niet eens met het besluit van de arbiter om Ronaldo een directe rode kaart te geven, ook al kwam zijn ploeg dankzij twee benutte strafschoppen van Miralem Pjanic alsnog als winnaar uit de strijd.

Nadat verdediger Jeison Murillo in de ogen van Ronaldo te makkelijk naar de grond ging, pakte de aanvaller de speler van Valencia kort bij zijn haren vast. Murillo reageerde woedend, waarna een opstootje ontstond en scheidsrechter Brych op advies van zijn assistent besloot een rode kaart aan Ronaldo uit te delen. De Portugees stortte ontredderd ter aarde en verliet het veld uiteindelijk met een gezicht vol tranen.

Allegri wees na afloop op de afwezigheid van videoscheidsrechters in de Champions League. “Ik wil alleen maar zeggen dat de VAR de scheidsrechter in deze situatie had kunnen helpen. In de Champions League met tien man komen te staan door zoiets onbenulligs is teleurstellend”, aldus de coach na afloop in de Italiaanse media. “Zo werd het risico om te verliezen groot en bovendien zullen we hem de komende wedstrijden moeten missen.”

Ploeggenoot Leonardo Bonucci wilde niet te diep in gaan op de actie van Ronaldo. “Volgens mij was het een normaal duel. Murillo hield als eerste vast en Ronaldo reageerde daarop. Dat gebeurt wel vaker in het voetbal. Ronaldo was natuurlijk boos na zijn kaart. De scheidsrechter zag wat hij zag, maar hij zag het niet erg goed. Wij bleken ondanks deze tegenvaller sterk.”