Red Dead Online krijgt in november een open bta

Rockstar Games heeft aangekondigd dat Red Dead Online, de multiplayerportie van Red Dead Redemption 2, een publieke bèta krijgt in november. Dat is een maand na de release van de gewone (singleplayer)game.

Red Dead Online gebruikt de core gameplay en omgeving van de campaign, en biedt een 'evolutie van de klassieke multiplayerervaring' zoals we die kennen uit het vorige deel. Volgens Rockstar mixt het coöperatieve gameplay met verhaalgedreven elementen, en zal gedurende de maanden en jaren na launch voortdurend evolueren en uitbreiden, vermoedelijk op soortgelijke wijze als dat het geval is bij het buitengewoon succesvolle GTA (V) Online.

Iedereen die Red Dead Redemption 2 koopt voor Xbox One of PlayStation 4 kan in november aan de slag met Red Dead Online, hoewel er nog geen officiële datum bekend is gemaakt. Naar eigen zeggen was een bèta een goed idee vanwege de 'turbulentie' die de release van een online-game van deze schaal en grootte ongetwijfeld met zich mee brengt. Dit hebben we bij de release van GTA Online goed kunnen zien, die eveneens een maand verscheen na GTA V. Red Dead Redemption 2 zelf komt uit op 26 oktober.