Depay verrast Manchester City met Lyon, Bayern naast Ajax

Olympique Lyon heeft in de eerste speelronde van de Champions League gelijk voor een fraaie verrassing gezorgd. Memphis Depay en zijn ploeggenoten gingen op bezoek bij Manchester City en wisten zowaar met drie punten huiswaarts te keren.

Binnen een half uur stelde Nabil Fekir teamgenoot Gnaly Cornet in staat de 0-1 binnen te schieten, waarna Fekir zelf kort voor rust bediend werd door Depay: 0-2. De Nederlands international bleef in de tweede helft gevaarlijk, maar een heerlijke steekpass werd door Ederson op de paal geschoten.

Met nog een klein half uur te gaan slingerde Leroy Sané de turbo aan, waarna hij Bernardo Silva bediende. Die kon in de verre hoek raak schieten, waarna Sergio Aguëro in de laatste minuut nog een kans kreeg, maar deze niet af kon maken. Het bleef dan ook bij 1-2 voor Lyon.

In de groep van Ajax ging Bayern München op bezoek bij Benfica en dat leverde drie punten op. Robert Lewandowski rondde een fraaie aanval na tien minuten al af met de openingstreffer, Arjen Robben liet zeker drie prima kansen op een verdubbeling van de score liggen in de eerste helft.

Kort na rust stelde James Rodriguez uitgerekend voormalig Benfica-speler Renato Sanches in staat de 0-2 binnen te koppen, waar het vervolgens bij bleef. Op 2 oktober treffen Bayern en Ajax elkaar in hun eerste van twee onderlinge duels.