FOK! Wat een weer: vlagerige wind

Vandaag zijn er perioden met zon. Vooral in het noordwesten komen ook wolkenvelden voor en daar kan lokaal lichte regen vallen. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C in het noordwestelijk kustgebied en 27°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. In de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen. De nacht verloopt zacht met temperaturen rond 19°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de kust (vrij) krachtig, later hard.

Vrijdagochtend trekt een zone met (buiige) regen over Nederland oostwaarts. Daarna klaart het op en komen er vooral in de noordelijke helft van het land buien voor, later op de dag ook met onweer. In plaats van op te lopen daalt de temperatuur naar ongeveer 17°C. De wind draait naar zuidwest tot west en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de kust naar hard tot stormachtig. Aan de noordwestkust staat in de ochtend mogelijk enige tijd een westzuidwesterstorm. In de ochtend komen zware windstoten voor, tot ongeveer 80 km/uur, in het Waddengebied tot ca. 95 km/uur. In de middag en avond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

qltel maakte een reisje met de trein en kwam langs Nijmegen Goffert (Foto: qltel)
qltel maakte een reisje met de trein en kwam langs Nijmegen Goffert (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!