Gunstige loting Nederlandse darters voor World Grand Prix

De loting voor de World Grand Prix is gunstig uitgepakt voor de Nederlandse darters. Geen van de zes gekwalificeerde landgenoten treft een geplaatste darter. 

Drievoudig toernooiwinnaar Michael van Gerwen treft Steve Lennon, de enige Ierse deelnemer in Dublin. Raymond van Barneveld werd ingedeeld in het kwart van Van Gerwen. De vijfvoudig wereldkampioen zal het moeten opnemen tegen Ricky Evans. Bij winst op Rapid Ricky wacht Dave Chisnall of Max Hopp. Jermaine Wattimena werd bij de loting gekoppeld aan Mervyn King, de finalist uit 2012. Jeffrey de Zwaan treft in een burenruzie Belg Kim Huybrechts en Ron Meulenkamp gaat het opnemen tegen Joe Cullen.

Danny Noppert, die afgelopen zondag nog de halve finales van het International Darts Open haalde, wacht een ontmoeting met Gerwyn Price, de winnaar van afgelopen zondag. De loting leverde twee absolute krakers op in de eerste ronde. Michael Smith werd gekoppeld aan tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, terwijl Mensur Suljovic de degens gaat kruisen met James Wade.

Het dubbel-in dubbel-uit toernooi wordt gespeeld in Dublin. De World Grand Prix gaat op 30 september van start en duurt tot en met 6 oktober. Daryl Gurney is de titelverdediger in Dublin. Hij mag het in de eerste ronde proberen tegen John Henderson. 

Loting World Grand Prix 2018
Michael van Gerwen (1) v Steve Lennon
Darren Webster v Stephen Bunting
Dave Chisnall (8) v Max Hopp
Ricky Evans v Raymond van Barneveld

Daryl Gurney (5) v John Henderson
Ron Meulenkamp v Joe Cullen
Gary Anderson (4) v Jonny Clayton
Jeffrey de Zwaan v Kim Huybrechts

Peter Wright (2) v Steve West
Jermaine Wattimena v Mervyn King
Simon Whitlock (7) v James Wilson
Michael Smith v Adrian Lewis

Mensur Suljovic (6) v James Wade
Josh Payne v Ian White
Rob Cross (3) v Steve Beaton
Danny Noppert v Gerwyn Price