Eerste trailer voor Captain Marvel

Marvel Studio heeft vandaag de eerste trailer vrijgegeven voor Captain Marvel, de film die een nieuw tijdperk voor hun filmserie moet inluiden en als voorproefje dient voor het daarna te verschijnen, nog titelloze, Avengers 4.

In de film wordt het publiek bekend gemaakt met Carol Danvers, oftewel Captain Marvel, de aardse piloot die buitenaardse superkrachten kreeg. Haar verhaal speelt zich af in de jaren 90 en dus is het een kans voor Marvel om na Michael Douglas en Robert Downey, Jr. ook Samuel L. Jackson door de verjongingsmolen te halen, want een jongere Nick Fury speelt een rol in deze film.

Marvel-fans kijken vol verwachting uit naar Captain Marvel; niet alleen is Brie Larson als Carol Danvers de eerste vrouwelijke Marvel-held met haar eigen solofilm (sorry, Scarlett), ze is ook nauw verbonden met de buitenaardse Kree en hun tegenstanders de Skrulls, heeft een connectie met het MCU die benadrukt dat Iron Man absoluut niet de eerste held was en de verwachting is dat haar verschijning veel betekent voor de latere films. Zo is er de verwachting dat zij een belangrijke rol zal spelen in de strijd tegen Thanos in Avengers 4 en ook daarna niet stilletjes uit het Marvel Cinematic Universe zal verdwijnen.

Captain Marvel, geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck, verschijnt in maart volgend jaar, een maandje eerder dan die 'andere Captain Marvel', Shazam!, van DC Comics. Naast Larson en Jackson zien we ook Clark Gregg als een jonge Phil Coulson, Djimon Hounsou als Korath, Lee Pace als Ronan (beiden uit Guardians of the Galaxy) en Ben Mendelsohn als Talos.