Einde seizoen skiester Johnson na afscheuren kruisband

Voor alpineskiester Breezy Johnson is het seizoen al voorbij voor het goed en wel begonnen is. De 22-jarige Amerikaanse snelheidsspecialiste is tijdens trainingen in het Chileense El Colorado hard gevallen en heeft daarbij een kruisband afgescheurd.

Johnson zal lange tijd moeten revalideren en dus is het uitgesloten dat ze komend seizoen in actie komt. De beoogde opvolgster van Lindsey Vonn was langzaam maar zeker bezig om zich bij de wereldtop te voegen. Zo werd ze in de vorige twee seizoenen achttiende en elfde in het eindklassement van de World Cup op de afdaling, terwijl top-10-klasseringen steeds vaker voor begonnen te komen.

Op de Olympische Spelen van Pyeongchang eindigde Johnson als veertiende op de super-G, waarna ze knap zevende werd op de afdaling. "Het gebeurt zó vaak in het skiën dat iemand een kruisband afscheurt, ik wist dat de kans groot was dat het mij ook ooit zou overkomen. Weten dat het mogelijk gaat gebeuren en het daadwerkelijk zien en voelen gebeuren zijn echter wel twee verschillende dingen", reageerde Johnson.