Atleet uit 'all-you-can-eat'-restaurant geweerd na bijna 100 porties sushi

Jaroslav Bobrowski is een Duitser, voormalig bodybuilder, software-ontwikkelaar en tegenwoordig ook Ironman-triatleet. Dat laatste is natuurlijk loodzwaar en je verbrandt er gigantische hoeveelheden calorieën mee, net als met de trainingen.

De stevig gespierde Bobrowski volgt een dieet waarbij hij 20 uur niet eet, waarna het tijd is voor een maaltje: "Ik eet dan tot ik vol zit", zegt hij. De Duitser heeft dan logischerwijze een razende partij honger en dus stampt hij behoorlijk veel naar binnen. Erg veel zelfs. Héél erg veel.

Deze maand trok hij weer eens naar Running Sushi in zijn Beierse woonplaats Landshut. Voor €15,90 kun je daar zoveel eten als je wilt/kunt en je raadt het al, dat is in Bobrowski's geval best wel veel. "Toen ik wilde betalen wilde ik een fooi geven, maar de ober accepteerde dat niet."

Bobrowski had net een kleine honderd porties sushi weg zitten kauwen en dat werd de eigenaar van het restaurant wat te gortig. "Hij eet voor vijf mensen, dat is niet normaal", aldus de verontwaardigde eigenaar, die de atleet vertelde dat hij niet langer welkom was in zijn etablissement.

"Ik ben hier nu verbannen, want ik eet te veel. Ik was verbaasd toen ik het hoorde", zegt Bobrowski, die nog aangaf een vaste klant te zijn (geweest) bij de sushitent.