Hond bijt man

Een verdachte van auto-inbraak zette het zondagochtend op een lopen toen hij op de Pinksterweide in Rotterdam-Zuid op heterdaad betrapt werd door een agent. Na het negeren van waarschuwingen van de agent, werd de inbreker door een politiehond gestopt.

De agent was bezig met zijn surveillance toen hij rond 04:30 uur een jonge man schichtig om zich heen zag kijken en verdacht zag bewegen bij geparkeerde auto’s. De agent sprak hem daarop aan en zag op dat moment dat de ruit van de auto waar de jongen bij stond ingeslagen was. De jongen zette het direct op een rennen.

De agent sommeerde de jongen te stoppen, maar die gaf geen gehoor. Ook niet toen de agent zijn hond uit de auto haalde. De agent waarschuwde nog een keer dat hij zijn viervoeter zou loslaten als hij niet stopte met rennen. De jongen bleef rennen, maar kon makkelijk worden ingehaald door de hond die de jongen tot stoppen dwong.

De 16-jarige jongen liep daarbij een lichte beetwond op. Nadat een dokter er naar had gekeken, kon de jeugdige inbreker worden ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat er nog een tweede auto door de verdachte was doorzocht. Ook hier was een ruit ingeslagen.

Hond bijt man (Foto: stockfoto politie.nl)
Hond bijt man (Foto: stockfoto politie.nl)