Keselowski wint chaotische NASCAR-race Las Vegas, play-offs begonnen

NASCAR-coureur Brad Keselowski heeft zondagavond op de Las Vegas Motor Speedway de eerste play-offrace van het jaar in de Cup Series gewonnen. Voor de oud-kampioen was de winst in de South Point 400 al de derde opeenvolgende zege, nadat hij ook de Southern 500 op Darlington en de Brickyard 400 op de Indianapolis Motor Speedway al won.

De eerste stage werd een prooi voor Martin Truex Jr, die 22 van de 80 ronden op kop reed. Kevin Harvick beëindigde de stage als tweede, Joey Logano - die 33 ronden op kop reed - werd zevende. Truex reed ook in stage twee keurig voorin, waarbij de race door problemen met Ricky Stenhouse Jr en Ty Dillon twee keer even geneutraliseerd werd.

Met het einde van stage twee in zicht ging het fout in het werkelijk bloedverzengend hete Las Vegas: Kevin Harvick ramde zijn auto de muur in en polesitter Erik Jones kon hem niet meer ontwijken, waardoor de race voor beiden klaar was. Keselowski kende een zeer sterke stage en won dan ook, voor Kurt Busch en Truex.

Crash van Harvick en Jones (Bron: YouTube)

Kyle Larson en Jamie McMurray begonnen de laatste honderd ronden vooraan, met Kyle Busch vlak achter ze aan. Met nog een ronde of vijftig te gaan ging het fout: Jamie McMurray kwam in de problemen, Chase Elliott reed er vol achterop en voor beiden was het duidelijk klaar.

Na de herstart maakten Logano, Keselowski en Truex de dienst uit, maar lang duurde het niet voor we de volgende caution kregen: Kyle Busch werd na Harvick de tweede van de 'Big Three' van dit jaar die in de problemen kwam, nadat hij de achterkant verloor en een flink stukje gras ging maaien.

Kyle Busch maait het gras (Bron: YouTube)

Larson kende een fenomenale herstart en schoof in nog geen ronde door naar de eerste plek, voor Keselowski, Logano en Truex, terwijl ook Jimmy Johnson aan kwam sluiten. Met 21 ronden te rijden was het ook klaar voor Denny Hamlin, de volgende play-offcoureur, die eveneens stevig door het gras ging nadat hij de controle even verloor.

Ook Hamlin punt het gazon nog even bij (Bron: YouTube)

Daarmee was het allemaal nog lang niet gedaan, want de ontknoping begon pas. Met zeventien ronden te gaan volgde de volgende herstart, waarbij Keselowski de leiding nam en gelijk een gat sloeg naar Logano en Truex....tot Ricky Stenhouse Jr zijn auto hard de muur in ramde.

Weer een caution, weer een herstart en weer nam Keselowski overtuigend de leiding, dit keer voor Ryan Blaney en Truex. Ook nu duurde het allemaal weer niet lang: Jimmy Johnson en Alex Bowman waren de volgende play-offcoureurs met problemen en hun lekke banden veroorzaakten weer een caution.

McMurray en Elliott in de problemen (Bron: YouTube)

Dit keer volgde een herstart met nog maar twee ronden te gaan en Keselowski nam wéér de leiding, hoewel Logano het hem dit keer even flink lastig maakte. Het was echter nog altijd niet genoeg geweest met de ellende: Michael McDowell, David Ragan en play-offcoureur Kurt Busch kwamen hard met elkaar in aanraking.

Dat alles zorgde zelfs voor de rode vlag, want de auto van McDowell liep helemaal leeg en dat moest opgeruimd worden. Na de volgende herstart, dit keer in overtime, ging het dan eindelijk goed: Keselowski reed naar de winst, voor Larson en Truex.

De laatste crash van de avond was weer een stevige (Bron: YouTube)