Kristofferson blijft domineren in WK rallycross

In het wereldkampioenschap rallycross heeft Johan Kristoffersson ook de negende race van het jaar gewonnen. In de buurt van de Letse hoofdstad Riga was de 29-jarige Zweedse wereldkampioen voor de achtste keer dit jaar de beste.

Kristoffersson had de poleposition voor de finale en nam met zijn Volkswagen Polo R gelijk de leiding. Die stond hij geen moment meer af: hij bouwde een voorsprong op, was de laatste die de verplichte joker lap pakte en kwam daar met een voorsprong uit, waardoor hij onbedreigd naar de winst reed.

Achter Kristoffersson werd onder meer gestreden door de jonge Fin Niclas Grönholm, zoon van rallygrootheid Marcus Grönholm, en ook Mattias Ekström en Sébastien Loeb. De Fransman reed achter de twee Scandinaviërs, maar pakte de joker lap wat eerder en dat pakte in zijn voordeel uit.

Ekström en Grönholm jokerden samen en bij het uitkomen daarvan kon Loeb zich precies tussen die twee voegen. Grönholm drong nog wel aan voor zijn eerste podiumplek ooit, maar kwam net tekort: Ekström werd tweede, voor Loeb.

Het WK kent dit jaar verder nog wedstrijden in de VS, Duitsland en Zuid-Afrika.

De finale in Letland (Bron: YouTube)