Scorende Ronaldo schenkt Juventus de zege; Costa door het lint

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste doelpunten in de Serie A te pakken. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de zege op Sassuolo.

De tegenstander van Juventus won in het eerste competitieweekend nog van Internazionale en na drie speelronden was Sassuolo nog ongeslagen. Ronaldo en co. waren dus gewaarschuwd en het lukte Juve voor de pauze amper om serieus gevaar te stichten. Alleen Mario Mandzukic kreeg na 25 minuten een aardige kans.

Een paar minuten na rust wist de Oude Dame dan toch te scoren. Gian Marco Ferrari kopte de bal uit een hoekschop merkwaardig genoeg tegen zijn eigen doelpaal en Ronaldo was er snel bij om binnen te tikken. De Portugees had daarmee na 320 minuten in de Serie A eindelijk zijn eerste treffer te pakken.

Toen Ronaldo een kwartier later ook scoorde na een pass van Emre Can, leek de buit voor Juve binnen. In de slotfase maakte Khouma Babacar het duel nog even spannend (2-1) en invaller Douglas Costa kreeg een rode kaart vanwege een spuugincident. Toch wist de koploper uit Turijn de vierde zege op rij over de streep te trekken.

Uitslagen Serie A zondag
As Roma - Chievo 2-2
Genoa - Bologna 1-0
Udinese - Torino 1-1
Juventus - Sassuolo 2-1
Empoli - Lazio 0-1
Cagliari - AC Milan 1-1