Wu wint het KLM Open-golftoernooi

Ashun Wu heeft de 99ste editie van het KLM Open gewonnen. Een spannende strijd tussen Wu en Chris Wood werd op de laatste hole in het voordeel van de Chinees beslist. De derde plaats werd gedeeld door de Belg Thomas Detry en Japanner Hideto Tanihara.

Op de slotdag was het een gelijkopgaande strijd tussen Wu en Wood. De achttiende en laatste hole moest de beslissing brengen. Wu, ook al koploper na de eerste twee dagen, wist een birdie te maken. De Engelsman mistte vervolgens de put om op gelijke hoogte te blijven en een beslissende play-off af te dwingen.

De 33-jarige golfer is de eerste Aziaat die er in geslaagd is om het KLM Open te winnen. In totaal won hij drie toernooien op de Europese Tour.

Van de veertien Nederlanders die op donderdag aan het toernooi begonnen wisten alleen Mark Reynolds en Max Albertus de cut te halen. Na een knappe ronde op de slotdag werd Reynolds gedeeld 53ste. Albertus eindigde op een gedeeld 57ste plaats. Tweevoudig winnaar Joost Luiten nam niet deel omdat hij herstellende is van een operatie aan de pols.

Wu wint de KLM Open. (PRO SHOTS/Ankie Hogewind)
Wu wint de KLM Open. (PRO SHOTS/Ankie Hogewind)