Van Dijk wint eindklassement Madrid Challenge, Bronzini wint slotrit

Ellen van Dijk heeft de eindzege gepakt van de Madrid Challenge, de vrouwenwedstrijd die onderdeel uitmaakt van de Vuelta a España. De Nederlandse van Sunweb eindigde op de zesde plaats en dat voldoende voor de eindzege in de tweedaagse wedstrijd. Zaterdag had het team van Van Dijk de ploegentijdrit gewonnen.

Giorgia Bronzini won de massasprint in de tweede etappe. De Italiaanse was in een wedstrijd van 100 kilometer in Madrid de snelste, voor de Australische Sarah Roy en Charlotte Becker uit Duitsland.

De tweedaagse wedstrijd in Spanje behoort tot de UCI Women's World Tour, waarin Annemiek van Vleuten aan de leiding staat. De Nederlandse kwam niet aan de start in Madrid en is zich aan het voorbereiden op het WK wielrennen, dat volgende week van start gaat met de ploegentijdrit voor teams. Ook Marianne Vos en Anna van der Breggen, de nummers twee en drie in die stand, kwamen niet aan de start in Spanje. Vos richt zich op het veldritseizoen, terwijl Van der Breggen zich ook aan voorbereiden op het WK wielrennen.