Van der Haar profiteert van pech bij Van Aert en wint op Muur van Geraardsbergen


Lars van der Haar heeft de openingswedstrijd van het Belgische veldritseizoen gewonnen. De renner van Telenet-Fidea had daar wel de hulp van Wout van Aert voor nodig. De Belg lag op koers om de wedstrijd te winnen toen na een valpartij zijn versnellingsapparaat kapot was.

Op het einde van de tweede ronde ging Van Aert in de aanval. In no time had de regerend wereldkampioen een gat geslagen. Op een halve minuut was Van der Haar de eerste achtervolger.

De winst leek binnen voor Van Aert, echter op ruim twee ronden voor het einde maakte hij een stuurfout en ging tegen de grond. Fysiek had hij geen schade maar het versnellingsapparaat was wel kapot. De renner van Veranda's Willems-Crelan moest zijn weg lopend vervolgen en verloor daardoor veel tijd.

Van der Haar kon daarvan optimaal profiteren en nam de leiding in de wedstrijd. Na de fietswissel kon Van Aert het gat verkleinen tot 12 seconden maar maakte toen nogmaals een stuurfout en kon toen de zege definitief vergeten. Op de derde plaats finishte Daan Soete. Vanwege zijn drukke zomerperiode stond Mathieu van der Poel niet aan de start.

De wedstrijd bij de vrouwen werd een eenvoudige prooi voor Eva Lechner. Achter de Italiaanse werd haar landgenote Alice Maria Arzuffi tweede. Op de derde plaats eindigde Ceylin del Carmen Alvarado.

Uitslag mannen
1. Lars van der Haar (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Daan Soete (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Kevin Pauwels (BEL)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Jim Aernouts (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Corne van Kessel (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Eva Lechner (ITA)
2. Alice Maria Arzuffi (ITA)
3. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
4. Loes Sels (BEL)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Ellen van Loy (BEL)
7. Laura Verdonschot (BEL)
8. Kim Van de Steene (BEL)
9. Joyce Vanderbeken (BEL)
10. Nikki Brammeier (GBR)