Boadu breekt enkel: "Echt een domper"

Myron Boadu heeft in de thuiswedstrijd van AZ tegen Feyenoord zijn enkel gebroken. Dat meldde coach John van den Brom na afloop.

De 17-jarige aanvaller raakte tien minuten voor rust geblesseerd. Na een tackle van Eric Botteghin op de bal kwam Boadu ongelukkig terecht. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik weet wel wat er aan de hand is. Die jongen heeft zijn enkel gebroken, zo heb ik gehoord van de dokter", aldus Van den Brom tegen FOX Sports. "Dat is wel zeker. Het is echt een domper."

Kort na het uitvallen van het AZ-talent maakte Steven Berghuis de 1-1 en daar bleef het uiteindelijk bij. Van den Brom: "Natuurlijk ben je blij met een gelijkspel, maar als je de jongens vertelt over de situatie van Myron, dan valt iedereen stil." AZ staat nu vierde met acht punten uit vijf speelronden.

Hoelang Boadu uit de roulatie zal zijn, is nog niet precies bekend. De jongeling was dit seizoen al drie keer trefzeker voor de Alkmaarders. In 2017 stond Boadu al maanden buitenspel vanwege een scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie.