Oud-MotoGP-coureur West weer betrapt op doping

Voormalig MotoGP-coureur Anthony West is voor de tweede keer in zijn loopbaan betrapt op het gebruik van verboden middelen. Wereldmotorsportfederatie FIM maakte bekend dat de 37-jarige Australiër een tweede positieve plasje in heeft geleverd.

West rijdt tegenwoordig in het World Supersport voor zijn eigen team op een Kawasaki, nadat hij de afgelopen jaren door financiële problemen regelmatig van klasse en team wisselde. In juli blijkt hij een verkeerd plasje ingeleverd te hebben tijdens het raceweekeinde in Misano.

Volgens de FIM werd een afwijkende waarde gevonden van een stimulerend middel, hoewel men niet precies meldt om welk middel het dan gaat. Voorlopig is de Australiër, die met enige regelmaat schitterende races liet zien in de regen, tot nader order geschorst.

West reed in 2001 op een Honda in het laatste seizoen van de 500cc en was fabrieksrijder bij Kawasaki in de MotoGP in 2007 en 2008. In 2015 reed hij ook nog even in de MotoGP, toen hij Karel Abraham op een Honda mocht vervangen. In de 250cc, Moto2 en World Supersport won West de nodige races.

In 2012 testte de Australiër in de Moto2 ook al eens positief. Hij kreeg uiteindelijk achttien maanden schorsing en werd uit de uitslagen van 2012 en 2013 geschrapt, waardoor hij twee tweede plekken verloor.