Heerlijke jubileumgoal van Ibrahimovic in MLS

Zlatan Ibrahimovic heeft op zeer fraaie wijze het 500ste doelpunt uit zijn profcarrière gemaakt. De Zweedse superster scoorde tegen Toronto FC.

In de slotfase van de eerste helft volleerde Ibrahimovic vanuit de draai een pass van achteruit heerlijk in het doel. Helaas voor de routinier stond zijn ploeg LA Galaxy op dat moment al met 3-0 achter. De wereldgoal van Zlatan was wel het startsein voor een mooie comeback.

Na de treffer van Ibrahimovic waren in het eerste kwartier van de tweede helft Ola Kamara en Rolf Feltscher trefzeker, waardoor Galaxy de stand op 3-3 bracht. In de slotfase ging Toronto echter toch met de winst aan de haal. Jonathan Osorio bracht de thuisploeg weer op voorsprong en Jay Chapman besliste het duel in de slotseconden.

Zlatan Ibrahimovic hoort nu samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot een select gezelschap van nog actieve spelers die minimaal 500 keer hebben gescoord. De 36-jarige aanvaller was in clubverband 438 keer trefzeker in 747 wedstrijden van Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. Namens de nationale ploeg scoorde hij 62 keer in 114 interlands.