Man doet 'downie' na en wordt gearresteerd

De 30-jarige Paul Anthony Menchaca uit de Amerikaanse staat Arizona kwam wat vrouwenactie tekort en hij bedacht een ingenieus plan om dat te krijgen: doe je voor als een 'downie'.

Eerst deed Menchaca alsof hij zijn moeder was en nam contact op met carelinx.com, een organisatie die zorg verleent aan mensen die hulpbehoevend zijn. Drie vrouwelijke zorgverleners kwamen afwisselend bij ’haar zoon’ langs om hem te wassen en zijn luier te verschonen.


Man bleek toch geen Downsyndroom te hebben (Bron: FOX 10)

Eén van de verzorgsters kreeg argwaan toen Menchaca wel erg vasthoudend claimde dat 'bepaalde regio's van zijn lichaam' beter moesten worden gewassen. Zij volgde de man en klopte daarna op de deur van het huis waar hij naar binnen ging. De ouders van de man bevestigde dat hij ze niet alle zeven op een rijtje had, maar dat hij zeker geen hulpbehoevende man was of dat hij Downsyndroom had.

"Ik heb een heel laag IQ", zo verdedigde Menchaca zich. "Mijn ouders hebben dat op papier staan en we waren al bezig om hulp voor me te zoeken."

Een verpleegkundige ziet waarschijnlijk een toekomstig geldbedrag haar kant opkomen, want zij voelt zich direct niet meer veilig op straat. "Het doet veel afbreuk aan mijn werk. Ik heb mij ziek moeten melden en ik hoop dat hij niet op borgtocht vrijkomt, want ik en mijn vrienden en familie voelen ons niet meer veilig. Hij kent hen ook inmiddels."

In september zal Menchaca worden voorgeleid en krijgt hij de kans om zich te verdedigen tegen ondermeer tien aanklachten van seksueel misbruik.