Vuelta: Etappe 21 - Nog één keer sprinten en het is klaar

Ook in de Vuelta a España is de laatste rit grotendeels een soort kermiskoers. Eerst enkele tientallen kilometers rustig richting Madrid koersen, om daar vervolgens nog even een paar lokale rondjes stevig door de straten te beuken, net als de Tour in Parijs.

Zoals we in de laatste uitgebreide voorbeschouwing van dit jaar lezen lijkt voetbal een thema te zijn: het peloton rijdt langs allerlei stadions. Hartstikke leuk, maar het gaat vandaag natuurlijk gewoon om wielrennen. Het lokale rondje is niet heel inspirerend, we gaan er straks gewoon sprinten.

De etappe begint pas om kwart over vijf en ongeveer een uurtje later komen ze het finishrondje op. Daar rijden ze dan dus heel vaak overheen en grofweg rond een uur of acht kunnen we de finish wel zo'n beetje verwachten.

Overigens is het de allerlaatste koers uit de loopbaan van de Bask Igor Anton, waar FOK!'s grootste Baskenfan Rellende_Rotscholier in de eerdergenoemde voorbeschouwing nog een uitgebreide ode voor heeft geschreven, voor de liefhebber.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)
De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)