Nederland blijft in leven in Davis Cup, dubbelgrootheid Nestor (46) uitgespeeld

De Nederlandse tennissers hebben in de Davis Cup nog altijd kans om Canada te verslaan. In Toronto verloor Nederland vrijdag beide wedstrijden in het enkelspel, maar zaterdag verkleinden Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop de achterstand met winst in het dubbelspel.

De twee dubbelspecialisten namen het op tegen Vasek Pospisil en Daniel Nestor. Laatstgenoemde speelde een bijzondere wedstrijd: voor de 46-jarige Canadees was het de allerlaatste van zijn illustere loopbaan, waarin hij 91 toernooien, waaronder zeven Grand Slams, op zijn naam schreef.

De nestor van het Canadese tennis maakte wel de nodige fouten en daar profiteerden de Nederlanders van. De eerste set ging nog naar het gastland, daarna kwamen Rojer en Middelkoop op dreef: 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Robin Haase speelt zondag tegen Milos Raonic en zal voor een stunt moeten zorgen om het team van captain Paul Haarhuis in de race te houden voor een betere plaatsing voor de Davis Cup van volgend jaar, die dan in een compleet ander format wordt gespeeld.