Holland pakt wereldtitel triatlon

De Britse triatlete Vicky Holland is de nieuwe wereldkampioene op de triatlon. Tijdens de finale van de World Triathlon Series in het Australische Gold Coast eindigde Holland als tweede en dat was voldoende om het eindklassement te winnen en Flora Duffy uit Bermuda op te volgen.

Na anderhalve kilometer zwemmen zat Holland prima voorin en de veertig kilometer wielrennen werkte ze in de kopgroep af. Bij de tien kilometer hardlopen vormde ze al snel een kopgroep met de Amerikaanse Katie Zaferes en de Australische Ashleigh Gentle.

Zaferes, Holland's voornaamste concurrente, moest lossen, Gentle en Holland konden sprinten om de winst. Die ging naar Gentle, maar Holland's tweede plek was voldoende voor de wereldtitel. De Britse won dit jaar in Leeds, Edmonton en Montreal.

De Nederlandse Rachel Klamer had het eindklassement nog in de top-3 kunnen beëindigen, maar vooral op de fiets kwam ze niet bij de besten in de buurt en leverde ze veel tijd in. Klamer eindigde in Gold Coast als 24e en zakte naar plek tien in het eindklassement.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)