Drenthe: "Tot kotsen aan toe stond ik op die berg"

Royston Drenthe is bezig aan zijn tweede carrière als voetballer, anderhalf jaar nadat hij besloot zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

De 31-jarige linkspoot besloot in februari 2017 te stoppen nadat hij geen nieuwe club wist te vinden. In de zomer meldde hij zich echter bij Sparta Rotterdam en verdiende hij uiteindelijk een contract. De enkelvoudig international is weer topfit, terwijl hij nog niet zo lang geleden nog 95 kilo woog.

"Ik zie me nog rennen op zo'n heuvelterrein in de stad. Samen met mijn neven was ik, jongens die nooit echt gesport hadden. Ik hield ze niet bij", vertelt Drenthe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik hield ze niet bij. Tot kotsen aan toe stond ik op die berg. Dit gaat niet goed komen, dacht ik."

Fysiotherapeut Gijs Schoenmakers had er ook weinig vertrouwen in. "Je bent een zak patat, vriend", zo citeert Drenthe hem. De linksback knokte zich terug en kwam in vier wedstrijden voor Sparta dit seizoen tot één doelpunt.

"Zolang mijn lichaam het volhoudt, ga ik door met voetballen. Zingen is leuk, zakendoen ook. Alleen: voetballen blijft toch het allermooiste", aldus Drenthe, die voelt dat hij steeds sterker wordt. "Ik ben bijna weer de Royston die door Real werd gevraagd. Kwestie van karakter tonen. Begrijp je?"