Nederland op 2-0 achterstand in Davis Cup tegen Canada

Na twee wedstrijden staat Canada 2-0 voor op Nederland in de play-offs van de Davis Cup. Zowel Thiemo de Bakker als Robin Haase verloren hun partij in Toronto.

De Bakker, de nummer 236 van de wereld, was in de openingspartij kansloos tegen Milos Raonic, de nummer twintig van de ranglijst: 3-6 2-6 2-6. In elke set keek de Nederlander al snel tegen een achterstand aan en kon dat niet meer goed maken tegen de Canadees.

Haase had wel kansen in zijn partij tegen Denis Shapovalov. De beste Nederlandse tennisser kwam met 2-0 voor in sets, maar verloor uiteindelijk alsnog: 6-3 6-3 5-7 3-6 4-6.

Haase kende in de eerste twee sets geen problemen met de nummer 34 van de wereld. De Nederlander zelf tien plaatsen op de wereldranglijst kreeg in de derde set op 5-5 verschillende breakkansen, maar wist deze niet te benutten en verloor vervolgens zijn eigen servicegame. In de vierde set had Haase geen kansen tegen de pas 19-jarige Canadees en moest er een vijfde set aan te pas komen.

Daarin pakte Haase een 3-1 voorsprong, maar Shapovalov kwam terug. Op 4-4 verloor Haase zijn service en mocht de Canadees voor de wedstrijd serveren. De 31-jarige Hagenaar kreeg daarin nog een breakkans, maar was niet besteed aan Haase, waarna Shapovalov de wedstrijd uitserveerde.

De inzet van de play-off tussen Nederland en Canada is een betere plaatsing in de voorronde van de Davis Cup in februari 2019, als de landenstrijd volgens een geheel nieuw format wordt gespeeld. De winnaar in Toronto zal bij de loting tot de twaalf geplaatste landen behoren.