Groenewegen pakt de winst in Kampioenschap van Vlaanderen

Dylan Groenewegen heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De Nederlander van LottoNL-Jumbo was na 186 kilometer in Koolskamp de beste in de massasprint voor het Trek-Segafredo duo John Degenkolb en Jasper Stuyven.

Na dertig kilometer ontstond er een kopgroep van vier: Jeroen Meijers, Stijn De Bock, David Boucher en Luuc Bugter. Het kwartet kreeg een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten, waarna LottoNL-Jumbo samen met Trek-Segafredo het kopwerk in het peloton op zich namen.

Op vijftien kilometer van het einde werden ze dan ook ingerekend door het peloton. In het slot van de wedstrijd waren er nog enkele aanvallen, maar uiteindelijk zou het een massasprint worden. Trek-Segafredo trok de sprint aan voor hun sprinters Degenkolb en Stuyven, maar Groenewegen wist makkelijk te winnen voor het Trek-Segafredo duo.

"Ik moest in de laatste rechte lijn nog even een omweg maken om het te halen. Trek-Segafredo was voor mij mijn ideale trein", vertelde Groenewegen na afloop. "Ik zat in het wiel van John Degenkolb en wou eerst langs rechts gaan maar zag dat er daar geen plaats was dus besloot ik om even in te houden en vol op links door te gaan. Met het gekende gevolg. Mijn dertiende zege dit seizoen was een feit."