FBI sluit zomaar opeens zonneobservatorium, geruchten over buitenaards leven

Wat is er aan de hand bij het zonneobservatorium Sunspot Solar Observatory in de Amerikaanse staat New Mexico? De FBI heeft plotsklaps het observatorium gesloten en alle personeel de deur gewezen. Blackhawk helicopters vliegen over en in de omgeving zijn mensen geëvacueerd.

Op de website staat een berichtje dat het observatorium 'door onvoorziene omstandigheden tot nader order is gesloten' en dat er verder geen mededelingen worden gedaan. Het wordt nog vreemder als de lokale sheriff ook al aangeeft geen idee te hebben waarom het observatorium gesloten is.

"De FBI weigert ons te vertellen wat er gaande is", aldus sheriff Benny House. "We hebben manschappen in de buurt die helpen bij het evacueren, maar niemand wil uitweiden over wat er nou werkelijk aan de hand is. De FBI zit er, maar waarom, niemand die het weet."

House is er wel zeker van dat er iets serieus mis is. "De FBI kwam zo enorm snel en gingen direct aan het werk. Ze zitten op de torens en rond de antennes en dan die helicopter die over blijft vliegen."

Geruchten op het internet variëren van de ontdekking van buitenaards leven tot het hacken van de enorm gevoelige antennes om een nabijgelegen militaire raketbasis te bespioneren.

Woordvoerders van de FBI sturen iedereen door naar het instituut AURA. Dit instituut is verantwoordelijk voor de veiligheid van de observatoria, maar ook zij komen met het standaard zinnetje dat 'we met de juiste autoriteiten bezig zijn en er nog niets naar buiten gebracht kan worden'.