Tadic blijft scherp: "Anders verlies ik geloofwaardigheid"

Dusan Tadic benadrukt dat hij alleen van waarde kan zijn voor de jonge Ajax-talenten als hij zelf ook goed blijft presteren.

Aan ELF Voetbal vertelt de zomeraanwinst van Ajax dat het bevorderen van de ontwikkeling van jeugdige spelers 'misschien wel de belangrijkste taak' voor hem is. Hij hoopt dat zijn teamgenoten goed eten, genoeg uitrusten en het beste uit zichzelf halen. "Dát wil ik die gasten bijbrengen, zowel binnen als buiten het veld. En zelf goed voetballen."

"Ik kan nog zulke mooie verhalen vertellen, als ik het niet op het veld laat zien verlies ik mijn geloofwaardigheid", aldus Tadic. "Soms denken ze nog dat ze in de jeugd spelen, dat ze het op hun talent afkunnen. Maar in de jeugd hebben ze amper tegenstand, terwijl ze in het grote mannen-voetbal voor negentig procent afhankelijk zijn van werklust, zowel binnen als buiten het veld."

Met de mentaliteit van de Ajax-jeugd zit het volgens de 29-jarige Serviër wel goed, al is de ploeg er nog lang niet. "Ajax móét ieder jaar in de Champions League spelen", vindt de linkspoot. "Dat zal bloed, zweet en tranen kosten, ja. Dus zullen we ons daarop moeten voorbereiden. We moeten strijders worden, strijders die weten hoe het is om tweemaal in de week te vlammen."