Emery blij met 'vrolijke' Özil: "Hij werkt heel hard"

Unai Emery kon tijdens de interlandperiode iedere dag samenwerken met Mesut Özil. De manager van Arsenal is tevreden met de inzet van de Duitser.

Özil ontbrak eind augustus wegens ziekte in de wedstrijdselectie van The Gunners voor het duel met West Ham United, maar Engelse media speculeerden over een conflict met Emery. Op de persconferentie van Arsenal benadrukte de Spanjaard nogmaals dat daar niks van klopt. "We kunnen prima met elkaar opschieten."

"Ik heb een goede verstandhouding met Mesut en in professioneel opzicht probeer ik hem tot het uiterste te drijven, zodat zijn kwaliteiten volledig tot uiting komen op het veld." In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode, uit tegen Cardiff City (2-3) was Özil er gewoon weer bij.

Aangezien de Duitse routinier afscheid heeft genomen van Die Mannschaft, bleef Özil de afgelopen anderhalve week gewoon in Londen. Emery: "Dat zal even wennen zijn geweest. Elke dag dat hij hier was, zag hij er goed en vrolijk uit. Mesut werkt net als de andere spelers heel hard om beter te worden."