FOK! Wat een weer: volop nazomer!

In de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon, de nu nog aanwezige mistbanken lossen snel op. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. In de kustprovincies is er meer bewolking aanwezig en kan er een lichte bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt deze in de middag toe naar vrij krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en trekken enkele regenbuien van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De zuidwest- tot westenwind is overwegend matig, aan zee vrij krachtig en enige tijd krachtig, 6 Bft.

Zaterdag overdag zijn er perioden met zon en kan er vooral in het noorden en oosten een lichte bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C en de westelijke wind is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Een monument in Tornio in Finland  (Foto: Interpretatie)
Een monument in Tornio in Finland (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!