Maker Shadow of the Colossus praat over nieuwe game

Met games als Ico, Shadow of the Colossus en The Last Guardian op zijn naam is Fumito Ueda geen onbekende in het gameslandschap. In de toekomst kan er nog een titel toegevoegd worden aan dat rijtje, want hij heeft aangegeven bezig te zijn met een nieuwe game.

Begin dit jaar deelde Ueda al een teaser afbeelding, die onderaan dit bericht te zien is. Onlangs heeft hij in een interview met Famitsu magazine gezegd samen met zijn studio Gen Design druk bezig te zijn met de nieuwe titel. "We zijn in een fase met meerdere probeersels, waarin we al onze ideeën uitwerken om te testen of ze interessant zijn of niet. We werken eerst de core onderdelen uit, en van daaruit creëren we een stabiel product."

Ueda’s nieuwe project betreft dus een compleet nieuwe titel. Doordat hij een eigen stijl heeft, zijn er echter toch de nodige gelijkenissen tussen Ico, Shadow of the Colossus en The Last Guardian. "Als ik onze games creëer, dan denk ik altijd dat ik iets anders ga maken. Maar het resultaat is toch dat de drie games hetzelfde gevoel delen." De eerder dit jaar uitgekomen afbeelding ademt ook weer die typische Ueda-sfeer.

Hoewel er verder nog weinig bekend is over de game, geeft Ueda aan dat deze wel dezelfde schaal gaat hebben als zijn voorgaande creaties. "Wat we aan het maken zijn voelt niet als een indie-game, ondanks dat de studio relatief klein is. Uiteindelijk hopen we iets met dezelfde schaal te bereiken als Ico, Shadow of the Colossus en The Last Guardian." Of dit betekent dat we ook weer rekening moeten houden met vertraging op vertraging is niet bekend.

Fumito Ueda nieuwe game