Vrouwen Ajax beginnen Champions League met winst

De voetbalsters van Ajax zijn uitstekend begonnen in de knock-outfase van de Champions League. Op De Toekomst in Amsterdam werd Sparta Praag met 2-0 verslagen door de ploeg van coach Benno Nihom.

Ajax kreeg al vroeg een kans, maar een vrije trap mislukte, waarna Ajax-keepster Marieke Ubachs een schot van Andrea Staskova net over wist te tikken. Het bleef bij een 0-0 ruststand, maar in de tweede helft werd genoeg aangevallen.

Sparta Praag kreeg al snel een grote kans, maar Ajax counterde, Vanity Lewerissa bereikte Iina Salmi en de Finse werkte de 1-0 binnen. Niet veel later werd een vrije trap uitstekend binnen geschoten door Kelly Zeeman: 2-0, gelijk gevolgd door een grote, maar gemiste Tsjechische kans.

Beide ploegen kregen nog kansen op goals, maar die werden niet gemaakt en dus reist Ajax met een 2-0 zege op zak naar Praag, waar op 26 september de return gespeeld wordt.

Het Kazachse Shymkent zorgde ondertussen voor een sensatie door thuis met 3-1 te winnen van FC Barcelona, dat zonder Lieke Martens en de geblesseerde Stefanie van den Gragt speelde.

Shanice van de Sanden won met Olympique Lyon met 0-2 bij het Noorse Avaldsnes, terwijl Bayern München dankzij onder meer twee goals van Jill Roord en één treffer van invalster Lineth Beerensteyn met 0-7 won van het Servische Subotica.