Apple kondigt iPhone XR aan

Apple heeft vandaag iPhone XR aangekondigd, een nieuw toestel waarbij technologieën van de net aangekondigde iPhone XS zijn geïntegreerd. iPhone XR is verkrijgbaar in zes nieuwe uitvoeringen: wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood.

Dit nieuwe design is spat- en waterbestendig volgens de IP67-norm, voor bescherming tegen alledaagse ongelukjes met bijvoorbeeld koffie, thee en frisdrank. Het nieuwe model heeft een glazen achterkant dat draadloos opladen ondersteunt. Volgens Apple is de gebruiksduur van iPhone XR tot anderhalf uur langer dan die van iPhone 8 Plus. Dual-sim is later door een software-update beschikbaar. Hiermee kun je bereikbaar zijn op twee telefoonnummers, bijvoorbeeld werk en prive of een dataplan in het buitenland en je eigen Nederlands nummer. Dit gebeurt door middel van een nanosim en digitale eSim. Deze techniek wordt in Nederland nog niet ondersteunt.

iPhone XR heeft een 12-megapixel groothoeklens met diafragma van f/1.8. De geheel vernieuwde sensor zorgt voor snellere autofocus, terwijl de verbeterde pixeltechnologie de nauwkeurigheid van het beeld en de foto- en videoperformance bij weinig licht optimaliseert. Verbeteringen van de ISP, Neural Engine en software-algoritmen zorgen voor portretfoto’s met een schitterend bokeh-effect. Slimme HDR verbetert de lichtere elementen en schaduwdetails op foto’s. Dankzij de nieuwe Diepteregeling kunnen gebruikers de velddiepte aanpassen, zowel bij de voorvertoning in real time als achteraf. Dit zorgt voor portretten met een in te stellen bokeh-effect.

De iPhone Xr is verkrijgbaar in 64-GB, 128-GB en 256-GB modellen in het wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood vanaf €859. Klanten kunnen vanaf vrijdag 19 oktober bestellen. Het toestel is vanaf vrijdag 26 oktober verkrijgbaar.