FOK! Wat een weer: zonnige perioden

De ochtend begint in het noorden en midden met zonnige perioden, de aanwezige mistbanken lossen snel op. In de middag ontstaan er stapelwolken waaruit in het Waddengebied een enkele bui kan ontwikkelen. In het zuiden is het aanvankelijk nog bewolkt en in Limburg kan er nog wat lichte regen vallen. In de loop van de middag breekt ook daar de bewolking en wordt het droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De zwakke wind komt uit een noordelijke richting, maar draait in de loop van de dag naar noordwest. In het noorden is de wind westelijk.

In de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen. Vooral in het zuidoosten is er kans op een mistbank. De temperatuur daalt naar waarden tussen 12°C vlak aan zee en 4°C plaatselijk landinwaarts. De wind wordt zuid- tot zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Vrijdag begint de dag zonnig. Eventuele mistbanken lossen in de ochtend snel op. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die in de kustprovincies kunnen uitgroeien tot een enkele bui. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt deze in de middag toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

AlwaysHappy was op vakantie en maakte deze prachtige foto van de ondergaande zon (Foto: AlwaysHappy)
AlwaysHappy was op vakantie en maakte deze prachtige foto van de ondergaande zon (Foto: AlwaysHappy)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!