Hendrix nog lang niet klaar bij 'tweede thuis' PSV

Jorrit Hendrix is aan zijn zesde seizoen bij PSV bezig, maar de middenvelder ziet nog geen reden om naar het buitenland te vertrekken.

"Ik heb nog geen enkele keer het gevoel gehad dat ik klaar ben met PSV", vertelt Hendrix in een interview met Voetbal International. De 23-jarige speler wil wel ooit nog naar het buitenland. "Als voetballer en als mens word je er rijker van. Ik weet niet waar ik goed zou passen. Italië of Duitsland, wordt weleens gezegd. Ik vind het allebei goede competities."

Hendrix is dankbaar dat hij voor PSV mag voetballen. "Het hoeft niet geforceerd, het moet wel allemaal kloppen", zegt hij over een eventuele transfer. "En als het niet komt, ook goed. Als ik bij PSV om me heen kijk, mag ik nog elke keer mijn handjes dichtknijpen dat ik bij zo'n mooie club in zo’n mooie omgeving mijn werk mag doen."

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd noemt de Limburger zichzelf toch al een ervaren speler. "Tegenwoordig gebeurt alles ook veel eerder in de Eredivisie. Jongens komen met zeventien jaar al bij de selectie. Ik heb het geluk gehad dat ik al veel wedstrijden heb gespeeld."