Seizoen voor Fortuna-spits Vlijter al voorbij

Gavin Vlijter komt dit seizoen niet meer in actie bij Fortuna Sittard. De pechvogel heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen.

Tijdens een oefenwedstrijd tegen Standard Luik verdraaide Vlijter zijn rechterknie, waardoor de voorste kruisband volledig is afgescheurd. Het herstel gaat minstens negen maanden duren. "Een ruptuur van de voorste kruisband is een nachtmerrie voor elke voetballer", reageert fysiotherapeut Jeroen Dieteren, hoofd van de medische staf van Fortuna Sittard, op de officiële website van de club.

De blessure bij Vlijter is extra tragisch, omdat hij in augustus 2017 al een soortgelijke blessure opliep aan zijn andere knie. Daarvan was de 21-jarige aanvaller net twee maanden hersteld. Vlijter ondergaat zo snel mogelijk een reconstructie-operatie en daarna kan de revalidatie beginnen.

Gavin Vlijter kwam dit seizoen in drie van de eerste vier competitieduels van Fortuna Sittard in actie. De jonge speler maakte vanuit de jeugdopleiding van de Limburgers in het voorjaar van 2015 zijn debuut in het eerste elftal.