Spanje overklast Kroatië in Nations League, België rap klaar met IJsland

Spanje heeft in groep 4 van divisie A in de Nations League keihard uitgehaald tegen Kroatië. De thuisploeg scoorde zes keer en Marco Asensio was de gevierde man.

De Spanjaarden startten de Nations League afgelopen weekend al met een overwinning op Wembley, waar het 1-2 werd tegen Engeland. Voor de Kroaten was het duel van dinsdag in Elche de eerste officiële wedstrijd sinds de verloren WK-finale in Rusland. Het elftal van coach Zlatko Dalic oefende donderdag tegen Portugal (1-1).

Kroatië kon in de openingsfase nog wel meekomen en via Ivan Rakitic en Ivan Santini werden wat kansjes gecreëerd. Na 24 minuten opende Spanje echter de score en vanaf dat moment ging het snel. Saúl Ñíguez kopte raak uit een voorzet van Dani Carvajal en Marco Asensio verdubbelde de score met een raak schot van buiten het strafschopgebied.

Een paar minuten na die goal van Asensio stond de 3-0 ruststand op het scorebord. De aanvaller van Real Madrid trok naar binnen en haalde met links uit, waarna de bal via de lat en doelman Lovre Kalinic in het doel belandde. In de tweede helft ging La Roja vrolijk door, want op aangeven van Asensio pikte ook Rodrigo een doelpunt mee.

Binnen het uur was ook Sergio Ramos trefzeker; hij kopte raak uit een hoekschop van Asensio. Isco bepaalde met rechts de eindstand op maar liefst 6-0 en weer kwam de assist van Asensio. Spanje komt daardoor op zes punten en het team van de nieuwe bondscoach Luis Enrique is dus uitstekend begonnen in de strijd om poulewinnaar te worden in groep 4 van League A.

België rap klaar met IJsland
België heeft z'n eerste wedstrijd in de Nations League (divisie A, groep 2) gewonnen van IJsland. Romelu Lukaku was in Reykjavik twee keer trefzeker.

Afgelopen weekend wonnen de Rode Duivels al met 0-4 in een oefenduel van Schotland, terwijl IJsland toen de Nations League aftrapte met een kansloze nederlaag in Zwitserland (6-0). Ook tegen de Belgen konden de IJslanders geen potten breken. Hoewel de gastheer nog wel aardig begon, kon België de score na een half uur openen.

Sverrir Ingi Ingason maakte in het strafschopgebied een overtreding op Lukaku, waarna Eden Hazard van elf meter geen fout maakte. Amper twee minuten later was het al 0-2 toen Lukaku zelf wist te scoren uit een hoekschop. Ook in de tweede helft creëerde België kansen en was het wachten op een derde treffer.

Nadat Thomas Meunier de paal had geraakt en Toby Alderweireld gevaarlijk werd met een kopbal, maakte Lukaku in de slotfase zijn tweede goal van de avond. De spits van Manchester United rondde met links een voorzet van Dries Mertens af. België komt daarmee op drie punten in groep 2 van divisie A, evenveel als Zwitserland. Beide teams treffen elkaar over een maand in Brussel.