'Advocaat op hoofdlijnen akkoord met FC Utrecht'

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Dick Advocaat wordt gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Utrecht. Zijn naam zingt rond in De Galgenwaard.

De Telegraaf meldt woensdagochtend namelijk dat de Kleine Generaal op hoofdlijnen akkoord is met de Domstedelingen en waarschijnlijk na het weekend gepresenteerd zal worden als de opvolger van Jean-Paul de Jong.

De wedstrijd tegen FC Emmen van zondag komt daardoor nog te vroeg voor de ervaren trainer en Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zullen tijdens dat duel de touwtjes in handen hebben. De twee krijgen na het weekend in de Galgenwaard waarschijnlijk gezelschap van Zeljko Petrovic, die als assistent van Advocaat mee lijkt te verhuizen naar Utrecht.

De zeventigjarige oefenmeester werkte bij de nationale ploeg van Servië al samen met de Montenegrijn, terwijl de twee ook bij Sunderland actief waren. Petrovic’ laatste werkgever was ADO Den Haag, waar hij begin vorig jaar vanwege de tegenvallende resultaten werd ontslagen als hoofdtrainer. De voormalige speler van onder meer RKC Waalwijk en PSV werd daarvoor op voorspraak van Advocaat, destijds technisch adviseur in Den Haag, aangesteld bij ADO.

Het duo zal in Utrecht een contract tot het einde van het seizoen ondertekenen, zodat de club op zoek kan naar een trainer voor de langere termijn die er zal staan voor de start van het seizoen 2018/19. Die optie was op dit moment niet haalbaar doordat de andere kandidaten nog vastliggen of geen trek hadden in een overstap. Eerder genoemde namen als Ruud Brood en Jaap Stam hebben volgens Voetbal Internationaloverigens geen telefoontje gehad.