De Harde Leerschool

Acht weken lang en drie dagen per week zijn ze op het veld van De Haagsche Rugbyclub te vinden: zo’n 20 Haagse jongeren die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: een beter toekomstperspectief. De jongeren maken deel uit van De Haagse Harde Leerschool. Een project dat bestaat uit een bivak, inspirerende gastsprekers, verschillende workshops en trainingen, maar vooral veel rugby. Na succesvolle projecten in onder andere Rotterdam, Breda en Groningen, is Den Haag de 4e stad waar De Harde Leerschool kansarme jongeren begeleid naar werk of een opleiding.

De Harde Leerschool
De Harde Leerschool is gericht op gemotiveerde jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Het doel is om deze jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt, middels een uitgebalanceerd programma een beter toekomstperspectief te bieden. Deelnemers worden getraind op het gebied van rugby, sollicitatie- en levensvaardigheden om uiteindelijk door te stromen naar een baan of opleiding.

De ervaren coaches en trainers van De Harde Leerschool zijn experts en ondersteunen de deelnemers gedurende de cursus. Intensief aandacht wordt besteed aan samenwerken, op tijd komen, verhogen weerbaarheid en presentatietechnieken om succesvol te solliciteren op elke baan in de sector waar zij graag willen werken.

Den Haag 2018
Al maanden wordt er achter de schermen hard gewerkt om het project in Den Haag vorm te geven. Iets wat een stuk makkelijker werd gemaakt door het enthousiasme en de grote betrokkenheid van onder andere De Haagsche Rugbyclub.

Al in juni werden de eerste inschrijvingen ontvangen en het aantal betrokken werkgevers en organisaties neemt nog steeds gestaag toe. Programmamanager Ed Oskam: ‘Het enthousiasme en de betrokkenheid van velen neemt toe. Zo groeit het bewustzijn dat wij door bundeling van krachten gezamenlijk een deel van de doelgroep naar passend werk of opleiding kunnen begeleiden. Dit is uiteindelijk ook waar we heen willen en het geeft ons veel plezier en hoop op een geslaagd project hier in Den Haag.’

De harde leerschool (Foto: De Harde Leerschool - Kees van de Veen)
De harde leerschool (Foto: De Harde Leerschool - Kees van de Veen)