Kruijswijk na ijzersterke tijdrit naar derde plaats klassement, Dennis wint

Rohan Dennis heeft de individuele tijdrit in de Vuelta a España gewonnen. De Australiër van BMC won met meer dan vijftig seconden verschil op zijn ploeggenoot Joey Rosskopf. Jonathan Castroviejo werd derde in de tijdrit. De grote winnaar onder de klassementsrenners was Steven Kruijswijk. De Nederlander eindigde knap als vierde, en stijgt in het klassement naar plaats drie. Simon Yates blijft in het bezit van de rode leiderstrui.

In de individuele tijdrit van 32 kilometer van Santillana del Mar naar Torrelavega klokte de Deen Kasper Asgreen de eerste serieuze tijd. De renner van Quick-Step Floors reed over de 32 kilometer een tijd van 39 minuten en zeven seconden.

Ondanks de goede tijd kon Asgreen niet lang genieten van zijn toptijd. Toen hij binnen was had Rohan Dennis al de snellere tussentijden laten noteren. De topfavoriet van de dag zou uiteindelijk binnen komen in een tijd van 37.57. Niemand kon maar enigszins in de buurt komen van de tijd van Dennis en boekte daarmee zijn tweede etappezege in deze Vuelta. Woensdag komt de Australiër niet maar aan de start en begint zich voor te bereiden op het WK wielrennen in Oostenrijk, zo liet hij na afloop van de tijdrit weten.

Van de klassementsrenners deed Kruijswijk de beste zaken. De Nederlander van LottoNL-Jumbo ging hard van start en klokte bij het eerste tussenspunt zelfs de snelste tijd, maar uiteindelijk verloor hij 51 seconden op de winnaar.

Hij was daarmee wel ruim sneller dan zijn concurrenten in het algemeen klassement. Simon Yates, de man in de leiderstrui, hield de schade beperkt. De Engelsman verloor 37 seconden op de Nederlander, maar pakte wel tijd op de andere klassementsrenners. De Engelsman heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 33 seconden op Alejandro Valverde. Kruijswijk is nu derde op 51 seconden van de leider.