NFL: Jets walsen over Lions aan de hand van piepjonge Darnold

In de NFL zijn de New York Jets begonnen met een prima zege. Op bezoek bij de Detroit Lions walsten de Jets over de thuisploeg heen en dat deden ze aan de hand van de 21-jarige debuterende quarterback Sam Darnold, overgekomen van de USC Trojans in het college football.

Darnold werd in de NFL draft als derde gekozen, maar zijn veelbelovende carrière in de NFL begon niet zo best: zijn allereerste worp eindigde in de handen van de Lions, die er een pick six van maakten: een interception die gelijk wordt omgezet in een touchdown.

Darnold werd met zijn 21 jaar en 97 dagen de jongste startende quarterback sinds de huidige vorm van de NFL, ruim vijf decennia geleden, maar zijn vroege blunder schudde hij van zich af alsof hij al meerdere Super Bowls op zijn naam had staan.

Bij het begin van het derde kwart stond het 17-17, waarna Darnold zijn ploeg pas echt aan de hand nam met 31 opeenvolgende punten. Zestien van zijn 21 pogingen kwamen aan, goed voor bij elkaar 198 yards, waaronder een uitermate fraaie touchdown pass naar Robby Anderson. De Jets wonnen zo uiteindelijk met 17-48.

De Oakland Raiders begonnen het seizoen onder leiding van Jon Gruden met een 13-33 nederlaag tegen de Los Angeles Rams. Gruden was bijna twintig jaar geleden al Raiders-coach, maar trok naar de Tampa Bay Buccaneers, won er een Super Bowl en stopte, waarna hij analist werd bij ESPN.

De Raiders konden tegen de Rams echter geen vuist maken en dus is week één in de NFL uitgelopen op een drama voor de nieuwe coaches: alle zeven ploegen die het seizoen met een nieuwe coach begonnen gingen onderuit.

Darnold begint zijn carrière met een pick six (Bron: YouTube)

Darnold maakt het weer goed met een fraaie touchdown pass (Bron: YouTube)

De beste plays van week 1 in de NFL (Bron: YouTube)