Vuelta: Etappe 16 - Tijdrijden!

De eerste twee weken in de Vuelta a España zitten erop, de laatste rustdag is voorbij en de verschillen zijn nog ontzettend klein, vier man binnen vijftig seconden. Dat gaat vandaag veranderen, want het is tijd voor de tijdrit!

Voor de gedetailleerde informatie over het parcours verwijzen we door naar de uitgebreide voorbeschouwing, maar één ding is zeker: heel makkelijk wordt het niet. Het gaat wat op en neer, met zelfs een paar honderd meter waar het bijna tien procent omhoog gaat, en een stuk van 2,5 kilometer met een stijgingspercentage van zo'n vijf procent, niet makkelijk.

Kort na twee uur opent Mathias Brändle, drager van de rode lantaarn, het bal, gelijk iemand met prima tijdrijdersbenen. Topfavoriet Rohan Dennis start om 15.07 uur, als Eurosport en Sporza net een paar minuten live zijn. Victor Campenaerst is om 14.59 uur vertrokken, nog een favoriet. Emanuel Buchmann opent om 16.44 uur de top-10, leider Simon Yates vertrekt om 17.02 uur en finisht zo rond 17.40 uur op de wielerbaan van Oscar Freire.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)