F1-baas Whiting bezocht circuit in Zandvoort

Formule 1-directeur Charlie Whiting heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan het circuit van Zandvoort. Een woordvoerder van het circuit heeft dit maandag aan Motorsport.com bevestigd.

"We kunnen bevestigen dat Charlie Whiting afgelopen vrijdag een bezoek heeft gebracht aan Circuit Zandvoort", aldus de woordvoerder tegenover het medium. "Op basis van gemaakte afspraken kunnen wij echter geen inhoudelijke mededelingen doen over het bezoek."

Zandvoort is al enige tijd bezig met een onderzoek om te bekijken of het haalbaar is een Nederlandse Grand Prix te organiseren. Een haalbaarheidsonderzoek, dat eind vorig jaar werd uitgevoerd, leverde een positieve uitkomst op. Eind juli werd bekend dat de gemeente Zandvoort bereid is geld in het project te steken.

Het circuit moet, om in aanmerking te komen voor het organiseren van een Grand Prix, een nieuwe beoordeling krijgen van de internationale autosportfederatie (FIA). Mogelijk was Whiting om deze reden afgelopen vrijdag in Nederland.

De verwachte conclusie is in elk geval dat geen hele grote aanpassingen gedaan moeten worden. Zo wordt er al enige tijd gesproken over het aanpassen van de Hugenholtzbocht en een uitloopstrook bij de Arie Luyendijkbocht.

In 1985 was Zandvoort voor het laatst het decor van een Nederlandse Grand Prix. Niki Lauda kwam destijds als eerste over de finish en werd gevolgd door Alain Prost en Ayrton Senna.