NFL: Packers na grootste comeback in 100 jaar langs aartsrivalen Bears

In de eerste speelweek van de NFL stond gelijk een van de grootste rivalries op het programma: de Green Bay Packers ontvingen de Chicago Bears voor hun 197e onderlinge wedstrijd, waarmee het de meestgespeelde strijd tussen rivalen is in de NFL.

Aan de hand van quarterback Mitch Trubisky waren de Bears de betere ploeg. Dat de ster van de Packers, de onlangs nog op een nieuw megacontract getrakteerde quarterback Aaron Rodgers, al snel met een blessure uit leek te vallen zorgde al helemaal voor gespannen gezichten op Lambeau Field, dat met bijna tachtigduizend man voor de 335e keer op rij - bijna 21 jaar lang - uitverkocht was.

De Bears kwamen op 0-20, wat bij het ingaan van het vierde kwart naar 3-20 terug was gebracht. In dat vierde kwart, met de toch teruggekeerde Rodgers als leider, ging het dan toch nog de goede kant op voor de thuisploeg. Een fenomenale worp van Rodgers bereikte wide receiver Geronimo Allison, die de Packers een eerste touchdown bezorgde.

Daar bleef het niet bij, want Rodgers bediende wide receiver Davante Adams, die met een fraaie duik de tweede touchdown binnen wist te halen: 17-20. Met minder dan drie minuten te gaan gooide Rodgers de bal naar Randall Cobb, die met een enorme run alles en iedereen ontweek en de Packers op voorsprong zette: 24-23, de grootste comeback in het vierde kwart ooit voor de in april 100-jarige Packers.

De Cleveland Browns wisten ondertussen voor het eerst in bijna twee jaar eens níet te verliezen: thuis tegen de Pittsburgh Steelers stond het na de reguliere speeltijd 21-21, waardoor overtime gespeeld moest worden. Daarin gaven beide teams in de zeikende regen een kans op de winst weg, er werd niet gescoord en dus kreeg het publiek een zeldzaam gelijkspel te zien, de eerste sinds oktober 2016.

Uitslagen NFL zondag
Baltimore Ravens - Buffalo Bills 47-3
Cleveland Browns - Pittsburgh Steelers 21-21 OT
Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals 23-34
Miami Dolphins - Tennessee Titans 27-20
Minnesota Vikings - San Francisco 49ers 24-16
New England Patriots - Houston Texans 27-20
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 40-48
New York Giants - Jacksonville Jaguars 15-20
Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs 28-38
Arizona Cardinals - Washington Redskins 6-24
Carolina Panthers - Dallas Cowboys 16-8
Denver Broncos - Seattle Seahawks 27-24
Green Bay Packers - Chicago Bears 24-23

Packers - Bears (Bron: YouTube)