Hockeysters Oranje-Rood stunten bij Den Bosch, knap gelijkspel Kampong

De hockeysters van Oranje-Rood hebben in de Hoofdklasse voor een daverende verrassing gezorgd door uit bij Den Bosch met 0-1 te winnen. Daarnaast zorgde ook Kampong zondagmiddag voor een verrassing: de ploeg van coach Santi Freixa hield SCHC in Utrecht knap op 0-0.

Kampong – SCHC 0-0
Freixa kent met zijn ploeg zo een veel betere start van de competitie dan vorig seizoen, toen de Utrechtse formatie een zeer moeizame eerste seizoenshelft kende. Ondanks een betere tweede helft van de competitie eindigde Kampong in de middenmoot. Nu heeft Kampong na twee wedstrijden al vier punten. Voor SCHC is het gelijke spel een fikse tegenvaller. De formatie uit Bilthoven startte de competitie geweldig door Bloemendaal vorige week zondag helemaal zoek te spelen (8-0).

Den Bosch - Oranje-Rood (0-1)
29' 0-1 (sc) Maria Jimena Cedres Lobbosco
Den Bosch kreeg Oranje-Rood kansen te over, maar benutte er niet één, waardoor Oranje-Rood aan een treffer genoeg had om te winnen.

Laren - Amsterdam (0-1)
54' 0-1 Kelly Jonker
Amsterdam staat samen met Oranje-Rood na twee speelronden bovenaan. De ploeg van coach Rick Mathijssen was veel beter dan Laren, maar won uiteindelijk met veel moeite door een treffer van Kelly Jonker met 0-1. 

Bloemendaal - Huizen (1-1)
16' 0-1 Sascha Olderaan
48' 1-1 (sb) Fee Schreuder
Bloemendaal en Huizen kenden vorige week een lastige competitiestart. Huizen verloor met 1-3 van Den Bosch, terwijl Bloemendaal werd afgeschoten door SCHC (8-0). In Bloemendaal nam Huizen na zestien minuten brutaal de leiding, maar via een benutte strafbal van Fee Schreuder hield Bloemendaal toch nog een punt over aan het treffen tussen de degradatiekandidaten.

hdm - Groningen (3-0)
7' 1-0 Pien van Nes
25' 2-0 Fay van der Elst
62' 3-0 Tessa Beetsma
Groningen gaat een lastig jaar tegemoet. Na de 0-3 nederlaag van vorig week tegen Kampong werd tegen hdm met dezelfde cijfers verloren door de ploeg van de jonge coach Julian Steen. Na een helft was het duel eigenlijk al beslist door treffers van Pien van Nes en Fay van der Elst. In de slotfase maakte Tessa Beetsma nog 3-0 van.

Pinoké - Hurley (2-0)
10' 1-0 Gabi Nance
69' 2-0 (sc) Anna O'Flanagan
Promovendus Pinoké, dat vorige week al goed partij bood tegen Oranje-Rood, pakte tegen Hurley de eerste drie punten van het seizoen. De derby van het Amsterdamse Bos werd door de Steekneuzen met 2-0 gewonnen. Voor Pinoké scoorde de Ierse international Anna O’Flanagan, overgekomen van Bloemendaal, haar eerste treffer voor Pinoké uit een strafcorner.