Hockeyer Van Ass legt Rotterdam op pijnbank met HGC

Rotterdam tegen HGC was zondag een duel met vele bijzondere tintjes in de Hoofdklasse Heren van het Nederlandse hockey. Seve van Ass speelde met HGC tegen zijn oude club, terwijl dat andersom ook voor Tristan Algera gold. Het was Oranje-aanvoerder Van Ass die met een grote glimlach van het veld stapte. Zijn HGC verpulverde Rotterdam met liefst 2-6.

Rotterdam - HGC (2-6)
15' 0-1 (sb) Seve van Ass
20' 0-2 (sc) Seve van Ass
30' 0-3 Olivier van Tongeren
37' 0-4 Ashley Jackson
57' 0-5 Dick Möhlmann
65' 0-6 Karst Timmer
66' 1-6 (sc) Jeroen Hertzberger
70' 2-6 (sc) Simon Egerton
Van Ass nam HGC in Rotterdam hoogstpersoonlijk bij de hand. De HGC-aanvoerder scoorde eerst uit een strafbal en later uit een strafcorner, waardoor het na twintig minuten spelen al 0-2 stond. Daar liet HGC het niet bij en de ploeg ging onverdroten verder op jacht naar treffers. Die kwamen er uiteindelijk via de stick van Olivier van Tongeren, Ashley Jackson, Dick Möhlmann en Karst Timmer, die HGC naar 0-6 schoten.

In de slotfase scoorden Jeroen Hertzberger en Simon Egerton nog de 1-6 en 2-6, maar dat deed niets af aan het chagrijn in Rotterdam. De ploeg van coach Albert-Kees Maneschijn stond na twee speelronden bovenaan, maar verloor vrijdagavond al kansloos met 3-0 van Den Bosch en ging er zondag dus keihard af tegen HGC.

Oranje-Rood - Kampong (1-3)
12' 0-1 Ties Ceulemans
27' 1-1 Lucas Martinez
57' 1-2 Bjorn Kellerman
68' 1-3 Bjorn Kellerman
Ook Oranje-Rood zal met weinig plezier terugblikken op het eerste dubbelweekend. De Eindhovense ploeg won ook de eerst twee duels van de competitie, maar speelde vrijdagavond gelijk tegen KZ en verloor zondag in eigen huis de topper tegen Kampong.

Bloemendaal - SCHC (5-0)
3' 1-0 Roel Bovendeert
13' 2-0 Florian Fuchs
17' 3-0 Thierry Brinkman
26' 4-0 (sc) Jasper Brinkman
42' 5-0 Thierry Brinkman
Bloemendaal heeft na vier speelronden nog steeds het maximale aantal punten: twaalf. De ploeg van coach Michel van den Heuvel had in eigen huis weinig moeite met SCHC en won uiteindelijk met 5-0. Thierry Brinkman nam twee doelpunten voor zijn rekening bij de koploper in de Hoofdklasse. SCHC verloor in Bloemendaal niet alleen de punten, maar ook Sebas Molkenboer. Hij kreeg in de 45ste minuut geel en twintig minuten later zelfs rood.

Amsterdam - Almere (4-1)
14' 1-0 Mirco Pruyser
50' 2-0 (sc) Teun Rohof
52' 3-0 (sc) Justin Reid-Ross
56' 3-1 (sc) Terrance Pieters
59' 4-1 (sc) Justin Reid-Ross
Amsterdam, dat het openingsduel van de competitie tegen Rotterdam nog verloor, pakte zondag alweer zijn derde zege op rij. Tegenstander Almere kwam duidelijk tekort in het Wagener Stadion en verloor met 4-1. Justin Reid-Ross tekende bij Amsterdam voor twee treffers en bracht zijn seizoenstotaal al op vijf.

HC Tilburg - Klein Zwitserland (1-1)
14' 0-1 KKoen Bijen
34' 1-1 (sc) Gareth Furlong
Koen Bijen heeft een lekker weekend achter de rug. De speler van KZ scoorde vrijdagavond de treffer die zijn ploeg een punt tegen Oranje-Rood bezorgde en deed zondag hetzelfde tegen Tilburg: 1-1.

Pinoké - Den Bosch (1-1)
5' 0-1 Jelle Galema
70' 1-1 (sc) Jacob Smith
Jelle Galema lijkt zijn draai in Den Bosch te hebben gevonden. Tegen Pinoké scoorde de van Oranje-Rood overgekomen aanvaller opnieuw. Dat was echter niet voldoende voor de zege. In de laatste minuut scoorde Jacob Smith voor de thuisploeg uit een strafcorner de gelijkmaker: 1-1.