Amerikaanse-Australische dubbelzege US Open na fraaie finale

Tennissters Ashleigh Barty en Coco Vandeweghe hebben het damesdubbelspel op de US Open gewonnen. Het Australisch-Amerikaanse duo was na een fraaie finale te sterk voor Timea Babos uit Hongarije en de Française Kristina Mladenovic.

Babos en Mladenovic wonnen de eerste set en kregen op 5-4 in set twee tot twee keer toe de kans om het af te maken. Beide matchpoints gingen echter mis en in de tiebreak sloegen Barty en Vandeweghe toe. Die kregen in de beslissende derde set op 5-4 ook twee matchpoints, maar ook zij faalden.

In de tiebreak was het eerst aan Babos en Mladenovic om een derde kans te verzilveren, zonder succes. Barty en Vandeweghe kregen bijna gleijk daarna ook hun derde kans en die werd door Mladenovic met een dubbele fout het net in geserveerd: 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6).

Ook bij de junioren werden de titels zondag verdeeld. De Braziliaan Thiago Seyboth Wild was in de finale bij de jongens met 6-1, 2-6, 6-2 te sterk voor de Italiaan Lorenzo Musetti. Jesper de Jong en Deney Wassermann werden in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld. Wild maakte in de halve eindstrijd nog een einde aan het droomjaar van Tseng Chun-hsin, de Taiwanees die de Australian Open-finale haalde en Roland Garros én Wimbledon won.

De Chinese Wang Xiyu won de titel bij de meisjes. Ze won met 7-6 (4), 6-2 van de Française Clara Burel, die ook de Australian Open-finale al verloor. De Bulgaar Adrian Andreev en de Brit Anton Matusevich waren in de dubbelspelfinale met 6-4, 2-6 [10-8] te sterk voor de Amerikanen Emilio Nava en Axel Nefve.

Bij de meisjes was er in het dubbelspel wel Amerikaans succes. De pas 14-jarige Cori Gauff, vorig jaar op 13-jarige leeftijd zelfs al enkelspelfinaliste, won samen met de 2,5 jaar oudere Caty McNally met 6-3, 6-2 van hun landgenoten Hailey Baptiste en Dalayna Hewitt. Gauff won eerder dit jaar al de enkelspeltitel op Roland Garros.